meenemen.nl

Checklist vakantie is een aanrader

Wanneer ik op vakantie ga vind ik het belangrijk dat ik alles bij me heb wat ik nodig heb. Ik had hier zelf nooit zo’n problemen mee maar vrienden van mij wel. Wanneer ik dan met ze op vakantie ging was het de hele dag door: ‘Heb jij dit bij je? Kan ik dat van jou lenen? Ik ben mijn tandenborstel vergeten, laten we er een gaan kopen!’. Ik werd hier zo moe van dat ik samen met ze een checklist vakantie heb aangemaakt. Nadat ik deze checklist vakantie aangemaakt had was er nooit meer gedoe met het inpakken van koffers.

meenemen.nl 3

Altijd compleet

Mijn vrienden waar ik net over praatte, zijn een stel. Dit is natuurlijk onwijs leuk en fijn. Het enige punt is dat wij al jaren met zijn vieren op vakantie ga, als twee koppels. Ieder jaar is dit weer een trip om naar uit te kijken. Ik vond het na een aantal keer spullen uitgeleend te hebben zo vervelend worden. Ik heb toen besloten voor dat we weer op vakantie gingen met ze achter de computer te gaan zitten om een inpaklijst aan te maken. Sinds ze de inpaklijst hebben en gebruiken, zijn ook zij altijd compleet. We hoeven geen onnodig geld meer uit te geven aan spullen zoals tandenborstels, tampons, make-up removers, en andere dingen. Van het geld dat ze over de jaren hebben bespaard zijn we in Nederland met zijn vieren uit eten gegaan. Op hun kosten. Als een soort bedankje voordat zij geen onnodig geld uit hoeven te geven.

panoramic view of the laguna Charco de San Gines, Arrecife