seasons-autumn-roads-trees-foliage-nature

Motorrijden in de herfst gevaarlijk

De herfst is een gevaarlijke periode wat motorrijden betreft. Het lijkt vaak een veilige en prettige periode om te gaan toeren met je motor, maar dat is zeker niet altijd waar. De wegen zijn verraderlijk glad door bladeren van de bomen of door regen. Voorzichtigheid is dat ook van groot belang in de herfst. Zorg ervoor dat je in de bochten niet remt, hierdoor voorkom je dat je gaat slippen. Uit eigen ervaring weet ik dat dit goed werkt. Rem altijd ruim voor de bocht zodat je niet in de problemen komt. Verder is het slim om niet te hoge snelheden te bereiken op gevaarlijke wegen, waar bijvoorbeeld veel bladeren liggen.

seasons-autumn-roads-trees-foliage-nature

Genieten van motorrijden in de herfst.

Natuurlijk vind ik motorrijden in de herfst niet alleen maar gevaarlijk. Er zijn ook veel positieve punten aan toeren in de herfst. Ik denk alleen al aan de natuur, dat er altijd prachtig uitziet als je over de wegen rijdt met je motor. Zelf kan ik altijd erg genieten van de natuur als ik een rondje ga rijden.

Daarnaast is het weer ook vaak prettig om in te rijden. Het is meestal niet te koud maar ook niet te warm. Het enige nadeel is de regen die vaak valt in de herfst. Gelukkig kan je door een simpel waterdicht regenpak jezelf hier al tegen beschermen en heb je er geen last van. Dit trek je gewoon over je huidige motorkleding heen.